• Autó
Autószektor

Hetedszer is közlekedik a család!

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedő. Az ORFK-OBB és az Autós Nagykoalíció által és a Porsche Hungaria Skoda márkaképviseletének támogatásával életre hívott versengés képzeletbeli rajtvonalát a napokban rajzolták fel a Skodák palotájában.

Köztudott, hogy hosszútávon a megelőzés az élet számos területén meghozza a maga gyümölcsét, és ez a közlekedésben sincsen másként. Ez a tény hívta életre egykor a vetélkedőt, ami ma már olyannyira kinőtte magát, hogy tavaly már ezer család vett részt a versengésben.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A motorizációs kultúra folytonos változása ma már az életünk szerves része. Ez már nemcsak a mindennapi közlekedőktől várja el a folytonos mentális korrekciót, hanem szükségszerűvé teszi azt is, hogy a felnövekvő generáció minél korábban be tudjon illeszkedni és nem utolsó sorban biztonsággal mozogni is ebben a környezetben. A „közlekedik a család” vetélkedő kiváló alkalom arra, hogy a család, mint a társadalom legkisebb molekulájaként tesztelhesse magát elméleti és gyakorlati oldalról is.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Berzai Zsolt az ORFK-OBB főtitkára kommentjében a következőket mondta a vetélkedő küldetéséről:

  Egy nemes vetélkedőről van szó! 2018 a Családok éve, így ennek a programnak a keretében zajlik a „A közlekedik a család" is.

  Úgy gondoljuk, hogy a közlekedési szabályokkal már ovis korban meg kell ismertetni a gyerekeket, aztán erre építkezve kell végig vinni a folyamatot az általános, közép, sőt főiskolai akár egyetemi szintekig. Azért, hogy mire felnőnek a gyermekeink akkor tudatos, szabálytisztelő felnőttekké váljanak, ezáltal pedig kevesebb baleset következhet be nem csak idehaza, hanem az Európai Unió útjain is.

  Forrás: Autószektor

  Forrás: Autószektor

  A másik, ami vezérelt minket az, hogy a közlekedési szabályokat időről-időre át kell ismételni. Számosan vannak olyanok, akik tíz-húsz-harminc éve szerezték meg a vezetői engedélyüket úgy gondolom mindenki egyet ért abban, hogy azóta rengeteg minden változott. Nem árt ezeket az ismereteket időről-időre felfrissíteni, amire kitűnő alkalom ez a vetélkedő.”

  Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke Berzai Zsolt szavaira ráfűzve a következőket mondta a vetélkedővel kapcsolatban:

  "A KRESZ, olyan, mint egy idegen nyelv elsajátítása, amit értelemszerűen minél jobban szeretnénk használni, de ehhez folyamatosan gyakorolni kell. Mindemellett nagyon fontos, a példa ereje is, hiszen, ahogy közlekedik a család, úgy fognak közlekedni gyerekeink is, amikor felnőnek. Tehát ha az időt az utazáson szeretnénk behozni és nem tiszteljük a szabályokat, akkor felmerül annak a lehetősége, hogy olyan vészhelyzetbe sodorhatjuk magunkat, ami mindenkinek rosszat fog jelenteni. Rossz annak, aki elszenvedi, rossz annak, aki emiatt órákig áll a dugóban. Mi hét éve úgy gondoljuk, hogy ezzel foglalkozni kell! Úgy véljük, hogy meg kell győznünk a közlekedőket, arról, hogy nagyon-nagyon fontos, hogy mit teszünk mindennapi közlekedésben, mivel a fizika szabályai mindenkire vonatkoznak, legyen az gyalogos vagy kerékpáros vagy autós. Ha lehet még egy üzenete ennek a vetélkedőnek, akkor az mindenképpen az, hogy mindenki úgy közlekedjen, mintha a számára fontos szereplők mindig ott lennének. Ha így közlekedünk az idegenekkel akkor egészen biztosan egyetlen baleset sem fordulna elő."

  Forrás: Autószektor

  Forrás: Autószektor

  Kár lenne titkolni, hogy a vetélkedő nemes céljai mellett a legnagyobb vonzerőt, a főnyeremény jelenti. A Skoda Rapid Family-t a Porsche Hungaria Skoda márkaképviselete ajánlotta fel a legjobban közlekedő család számára.

  Immáron hatodik éve vagyunk partnerei A közlekedik a család vetélkedőnek – mondta Németh János márkaigazgató. Mi az autóinkat úgy gyártjuk, hogy legnagyobb biztonságot nyújtsák a benne ülőknek, de azt tudjuk, hogy ez csak az érem egyik oldala, a másik az emberi tényező. Számunkra nem csak az a fontos, hogy támogassunk egy ilyen ügyet, hanem a prevenció is. Ezért idén nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb iskolákat is díjazzuk! Az első három, legtöbb résztvevővel rendelkező intézmény, akár 500 000 Ft értékű iskola- és tornaszert nyerhet.

  A vetélkedésnek itt még nincsen vége, hiszen a Közlekedik a család mellett párhuzamosan elindul egy online játék, ahol szintén értékes nyeremények várnak a helyes megfejtőkre.

  A sorozat első selejtezőit Tatabányán és Békéscsabán rendezik április 14-én. A közlekedik a család részletes programja és helyszínei, valamit az online játék a kozlekedikacsalad.hu weboldalon olvasható.

  Forrás: Autószektor

  Forrás: Autószektor

  Az inspiráló nyeremények mellett természetesen az a legfontosabb, hogy ne csak a vetélkedő üzenetei érjenek célba, hanem mi magunk is nap, mint nap.

  További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

  Kommentek:

  Top 16