• Külföld
Faktor

Eljött a nagy nap, Katalin hercegnő már a kórházban van

A rajongók már napok óta a londoni kórháznál várakoznak, a hercegnőt viszont csak most vitték be.

Kórházba vitték hétfő reggel Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét. A Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - közölte, hogy a hercegnő "a vajúdás korai szakaszában jár" - írja az MTI.

Fotó: Europress - AFP/POOL/Hannah McKay

Fotó: Europress - AFP/POOL/Hannah McKay

A palota Twitter portálján közzétett rövid közlemény szerint a hercegnő az előzetes terveknek megfelelően az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikájára érkezett autóval, férje kíséretében.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Katalin hercegnő harmadik gyermekével várandós.

  Vilmosnak, az Egyesült Királyság jövőbeni uralkodójának és hitvesének első gyermeke, György herceg 2013 júliusában, húga, Sarolta hercegnő 2015 májusában született.

  György herceg és Sarolta hercegnő testvére - nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után - az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva a jelenlegi ötödiket, Harry herceget, Vilmos öccsét.

  Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy leánynak születik, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított és kiteljesedett reform eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha a harmadik gyermek fiú lesz, akkor sem lép nővére, Sarolta elé a trónutódlási sorrendben.

  Udvari források szerint Vilmos és Katalin - csakúgy, mint az első két gyermek születése előtt - most sem tudja, hogy fiú vagy leány lesz-e az újszülött. Katalin hercegnő harmadik terhességéről a Kensington-palota szeptemberben adott hírt, októberben pedig közölte, hogy a gyermek érkezése áprilisra várható.

  Kommentek:

  Top 16