• Külföld
Faktor

Helyet keresnek a migránsoknak az olaszok

További ötvenezer helyet kell kialakítani Olaszországban a migránsok befogadására a La Repubblica című napilap szerint.

Az újság úgy tudja, hogy a belügyminisztérium "nagy migránshullám" érkezésére készül. A migrációnak a Balkán-félszigeten keresztül haladó útvonala megváltozott, ezért megint Olaszország lehet az emberáradat célállomása. Az olasz belügyi tárca ezért újabb szálláshelyeket próbál kialakítani. Számítások szerint ugyanis 2016 végéig ötvenezer új hely kell: azokról az emberekről van szó, akik az Olaszországba érkezésük után még regisztrációra várnak, vagy az olasz hatóságok már regisztrálták őket és még menekültkérelmük elbírálására várnak.

Fotó: Europress-Alexander Koerner/Getty Images

Fotó: Europress-Alexander Koerner/Getty Images

A belügyminisztérium tervei szerint az ötvenezer új helyet üres középületekben alakítják ki, vagy közbeszerzési pályázattal helyi szociális szervezeteknek jelölhetik ki a migránsok befogadásának helyét.

Jelenleg majdnem 110 ezer migráns van az olaszországi táborokban, vagyis a 14 befogadó-állomáson, az 5 regisztrációs és kiutasítási központban, az 1800 ideiglenes befogadóponton és az olasz menekültellátó szolgálat 430 épületében.

Nemrég arról is írtunk, hogy újabb kerítést építhet Ausztria és határellenőrzés lesz a magyar-osztrák és az olasz-osztrák határon is.     

Top 0