• Külföld
Faktor

Tragikus légi baleset történt, mindenki meghalt

A gép keresésére küldött mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, valamint az utasok és a pilóták holttestét.

Helikopterbalesetben meghalt a hondurasi államfő nővére és öt másik ember - közölte szombaton a hondurasi hadsereg. A légierő egyik helikoptere fedélzetén hat emberrel, köztük Juan Orlando Hernández hondurasi államfő nővérével, Hilda Hernandezzel helyi idő szerint szombat reggel indult útnak a fővárosból, Tegucigalpából, és a tőle mintegy 60 kilométerre lévő Comayaguába tartott.

Röviddel a felszállás után a pilóta jelezte az irányítótoronynak, hogy lejjebb ereszkedik háromezer méterre, majd megszakadt vele a kapcsolat - írja az MTI. Ekkor a helikopter mintegy húsz kilométerre volt a fővárostól.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A gép keresésére küldött mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, valamint az utasok és a pilóták holttestét. Az 51 éves Hilda Hernandez korábban stratégiai és kommunikációs miniszter volt a kormányban, tanácsadója volt öccsének, aki újraindult a novemberi elnökválasztáson, és a választási bizottság szerint 1,6 százalékkal előzte meg ellenfelét, Salvador Nasrallát. A kihívó azonban nem ismerte el a hivatalban lévő elnök győzelmét, megtámadta az elnökválasztás eredményét és a szavazatok újraszámlálását kérte. A választás után politikai válságba sodródott az ország, zavargások törtek ki, és a kormány december elején rendkívüli állapotot hirdetett.

    Kommentek:

    Top 16