• Politika
Faktor

Két helikoptert kapott a honvédség a légimentőktől

Két AS-350B típusú, felderítésre, kiképzésre, futárszolgálatra is alkalmas könnyű helikoptert, valamint az MH 2. különleges rendeltetésű ezrednek új fegyverzeti és egyéni felszerelési eszközöket adott át ünnepélyesen Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán a szolnoki Ittebei Kiss József helikopterbázison.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Honvédség és az Amerikai Egyesült Államok Európai Különleges Műveleti Parancsnoksága. Az egyezményt Orosz Zoltán, a vezérkari főnök helyettese és Mark C. Schwartz parancsnok írta alá.

Illusztráció: portal.legimentok.hu

Illusztráció: portal.legimentok.hu

A két helikopter eddig az Országos Mentőszolgálatnál volt. Az AS-350B típusú könnyű helikoptereket kiképzési feladatokra fogják használni. A pilóták és a földi kiszolgáló személyzet felkészítése június elején kezdődött.

A szerdai rendezvényen elhangzott, hogy az Egyesült Államok jóvoltából mesterlövész puskákkal, egyéni felszereléssel és egy mobil vezetési ponttal gazdagodik a két szolnoki alakulat: az MH 86. helikopterbázisa és az MH 2. különleges rendeltetésű ezrede - írta az MTI.

Itt olvashat arról, hogy katonákat toboroz a honvédség, itt pedig arról, hogy miért riasztották a közelmúltban a honvédség Gripenjeit.

Kommentek:

Top 0