• Krimi

Még élhetett az ismert írónő, amikor a pöcegödörbe dobták

Még mindig nem tudni, miért halt meg a népszerű ifjúsági szerző, Helen Bailey. Az élettársát gyanúsítják a meggyilkolásával.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Mint a Faktor is megírta, Helen Baileyt már három hónapja eltűntként tartották nyilván, amikor megtalálták a holttestét a saját telkén, a pöcegödörben tavaly júliusban. Mellette volt a tacskója, Boris teteme is. Az Electra Brown-könyvsorozat népszerű szerzőjét áprilisban látták utoljára. A nő élettársa, Ian Stewart azóta is tagadja, hogy ő gyilkolta volna meg az 51 éves Baileyt, de őt gyanúsítják.

A patológus most azt állítja, lehetséges, hogy a nőt élve dobták be a pöcegödörbe, ahol megfulladt. Nem tudni, milyen állapotban volt ekkor. A holttestén nem voltak sérülések, a csontjai épek voltak és agyvérzésnek sem volt jele. A hajában viszont egy olyan nyugtató nyomait találták meg, amit az élettársának írtak fel.

Az orvos azt mondta, ha benyugtatózták, nagyobb külsérelmi nyomok nélkül is könnyedén eszméletlenné tehették a nőt, például különböző harcművészeti fogásokkal. Szerinte az történhetett, hogy a nőt eszméletlenül dobták be a pöcegödörbe, ahol megfulladt – de a holttest túl sok időt töltött a vízben ahhoz, hogy biztosabbat lehessen mondani.

A vád szerint Stewart, aki a közeljövőben tervezett összeházasodni Bailey-vel a pénzéért ölte meg a nőt. Az írónő vagyonát 4 millió fontra becsülik. A tárgyalás már hetek óta tart, és még nem ért véget – írja a BBC

Kommentek:

Top 0