• Külföld
Faktor

Holtan találták meg a népszerű írónőt, a kutyáját is megölték

Meggyilkolták Helen Bailey brit írónőt, a főleg gyermek- és ifjúsági regényeiről ismert szerzőt, akinek több műve magyar fordításban is megjelent.

Az 51 éves írónő eltűnését három hónapja jelentette partnere, holttestét a héten találták meg a pár közös roystoni birtokán. Hétvégi brit sajtójelentések szerint a rendőrség az áldozat 55 éves élettársát, Ian Stewartot vádolja a gyilkosság elkövetésével.

Az írónőt április 11-én látták utoljára, amint sétálni ment apró tacskójával, Borisszal. Bailey holttestével együtt megtalálták a kutya földi maradványait is a Londontól északra fekvő birtokon – írta az MTI.

A férfi ellen vádat emeltek a hatóság félrevezetésével is, mivel az írónő állítólagos eltűnése után még üzenetet intézett hozzá. Indítékról egyelőre nem esett szó.

Gyermek- és ifjúsági könyvein kívül Helen Baily nagy feltűnést keltett Planet Grief című blogjával is, amelyben a 2011-ben egy Karib-tengeri nyaralás alkalmával vízbe fulladt férje halálát dolgozta fel. Magyarul Tündéri Lolka- és Topaz-sorozatának darabjai jelentek meg.

Kommentek:

Top 0