• Külföld
Faktor

A mentőcsapat szerint hihetetlen, hogy a hegymászó képes volt felállni, amikor megérkeztek

A férfi majdnem egy hétig tartózkodott a hegyen.

Egy ausztrál hegymászó majdnem egy hétig volt kénytelen egymaga a túlélésért harcolni, miután eltévedt Új-Zéland déli szigetének rideg hegyei között - írja a BBC. Hogy túlélte a fagypont alatti hőmérsékletet, és rátaláltak több ezer méteres magasságban, az valóságos csoda.

Ezen a hegyen ragadt a mászó.

Ezen a hegyen ragadt a mászó.

A 29 éves Terry Harch eltűnését hétfőn jelentették a hatóságoknak, miután hiába várták vissza a 3000 méter magas Aspiringről. A mentőcsapat csütörtökön szúrta ki, és hihetetlennek tartják, hogy a férfi a körülmények ellenére képes volt felállni, és integetni a mentőhelikopternek.

Harch, aki az ausztrál hadsereg állományában tevékenykedik, feltehetően  beásta magát a hóba, hogy átvészelje az olykor viharossá váló szelet, a hóesést és a hideget, így gyakorlatilag kisebb fagyásokkal, de viszonylag épen megúszta a kalandot.

A mentők úgy találtak rá, hogy a férfinél volt egy jeladó, ami egy texasi cég székhelyén riasztott kedden, ők szóltak az új-zélandi mentőcsapatoknak. A mentést azonban a rossz időjárás miatt nem lehetett megkezdeni, arra helyi idő szerint csak pénteken napközben nyílt mód.

Kommentek:

Top 0