• Külföld
Faktor

Kibertámadás érte a tévétársaságot: egy forgatókönyv kellett a hackereknek

Kibertámadás érte a Trónok harcát készítő HBO-t. A hackerek pedig nem mást szereztek meg, mint a jövő heti epizód forgatókönyvét vagy annak egy vázlatát.

Az HBO nem először esett a hackerek áldozatául, korábban a Trónok harca ötödik évadának első négy részét is bemutatás előtt szivárogtatták ki.

Az amerikai Entertainment Weeklyhez vasárnap juttattak el egy levelet, amiben a hackerek 1,5 terrabyte-nyi információ kiszivárogatásáról írtak - írja a comment.blog.hu. Az HBO hivatalosan is elismerte a történteket, egy sajtóközleményben azonnali nyomozást ígértek, illetve a cég vezérigazgatója körlevélben tájékoztatta az alkalmazottakat a támadásról.

Az ew.com szerint a hackerek leveléből nem derül ki, hogy a Trónok harca bármely epizódját megszerezték volna, egyelőre az interneten sincs ennek nyoma.

Frissítés:

A 24.hu úgy tudja, hogy a forgatókönyv már felkerült az internetre. A honlap nevét nem közölték, ahonnan le lehet tölteni a Trónok harca 7. évad negyedik részének teljes forgatókönyve, valamint a Nagypályások és a 104-es szoba című sorozatok le nem vetített részei. Az oldal egyébként szinte elérhetetlen, vélhetően azért, mert annyian próbálkoznak letölteni a tartalmakat.

Kommentek:

Top 0