• Külföld
Faktor

Házkutatás volt több belga városban, négy embert vettek őrizetbe

Terrorgyanú miatt összesen tizenhárom házkutatásra került sor több belga városban vasárnap, a hatóságok négy embert vettek őrizetbe - jelentette be a szövetségi ügyészség.

Összesen kilenc embert hívtak be kihallgatásra, de ötüket elengedték. A nap folyamán döntenek róla, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e a másik négy embert.    

Azt egyelőre

nem tudni, hogy a házkutatásoknak van-e közük a merényletekhez.

A 31 halálos áldozattal és 270 sebesülttel járó keddi merényleteket az Iszlám Államhoz tartozó szélsőségesek követték el a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, illetve az uniós negyed közelében található Maelbeek metrómegállóban.    

A belga szövetségi ügyészség képviselői szombaton közölték, hogy terrorcsoportban való részvétel, terrorista gyilkosság és terrorista gyilkossági kísérlet miatt vádat emeltek a csütörtökön őrizetbe vett Faycal C. ellen.

A médiában Faycal Cheffouként azonosított férfi lehet a brüsszeli reptér biztonsági kameráinak felvételein is látható háromfős terroristacsoport harmadik tagja,

aki nem robbantotta fel magát.

A férfi szabadúszó újságíró, és már korábban a rendőrség látókörébe került, mert rendszeresen toborzott dzsihadistákat a migránsok között. A Le Soir szerint Cheffou volt a kommandó vezetője, illetve ő szervezte be a két másik embert.

Top 0