• Belföld
Faktor

Dráma a mosoni vadásznapon: a színpadon állt le a magyar férfi szíve

A rendezvény házigazdája szabadnapos mentőknek köszönheti az életét.

A szombati mosonmagyaróvári vadásznapon az esemény házigazdájának szíve leállt a színpadon, de a mosonmagyaróvári mentőállomás munkatársainak és a Karolina Kórház orvosának köszönhetően sikerült őt újraéleszteni - adta hírül a Mosonvármegye.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A vadászat iránti érdeklődése vonzotta ki a hétvégi vadásznapra Molnár Gábort, a mosonmagyaróvári mentőállomás sofőrjét, mint ahogy hasonló okból volt kint a rendezvényen két kollégája, Ács Ádám mentőápoló és Nagy László mentőautó vezető is. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a rendezvényt nem árnyékolta be tragédia. A megnyitó előtt ugyanis az esemény házigazdája összeesett a színpadon és leállt a keringése. A segítség azonban pillanatok alatt megérkezett, a három mentő szakember és a Karolina Kórház szintén a helyszínen tartózkodó orvosa azonnal cselekedett.

„Éppen a lövészetet néztem, amikor kiabálásra lettem, figyelmes, hogy valaki összeesett a színpadon. Azonnal odafutottam, hogy segítsek.” – idézte fel a drámai percek első pillanatait Molnár Gábor. „Rögtön láttam, hogy nagy a baj, hiszen már alig lélegzett a férfi. Mire felértem a színpadra, már egyáltalán nem volt légzése és keringése sem. Megállt a szíve. Azonnal megkezdtem a mellkas kompressziót” – tette hozzá. Eközben dr. Hidi Eszer, a Karolina Kórház intenzív osztályának vezetője – aki szintén a helyszínen volt – az autójából hozott egy lélegeztető ballont, valamint odaért a mosonmagyaróvári mentőállomás két, ugyancsak szabadnapos munkatársa, Ács Ádám és Nagy László is. A gyors beavatkozásnak köszönhetően rövid időn belül újra volt keringése a férfinek. A közben kiérkező mentők így már viszonylag stabil állapotban vehették át a beteget és szállították kórházba.

Molnár Gábor kiemelte: a szerencsétlenségben rendkívül nagy szerencse. hogy szinte a szívmegállással egy időben megkezdődött az újraélesztés. A szívmegállás után ugyanis elég csupán néhány perc ahhoz, hogy visszafordíthatatlan károsodást szenvedjen a beteg. „Szerencsére most jókor, jó helyen volt a szakszerű segítség.” – összegezte a mentő szakember.

Az eset okán dr. Horváth Ákos, a Szent Kristóf Mentőalapítvány elnöke azt tervezi, felajánlják, hogy a mentőállomás szakembereivel és az alapítvány tagjaival újraélesztési bemutatót és oktatást tartanak a következő vadásznapon.

Kommentek:

Top 0