• Krimi
Maksa Mónika

Házi őrizetbe vették a repülőtér tulajdonosát

Dimitrij Kamenysikot, a moszkvai Domogyedovo repülőtér tulajdonosát pénteken házi őrizetbe vették. Azzal vádolják, hogy megszegte a biztonsági követelményeket, ami közrejátszhatott a repülőtéren történt 2011-es merényletben.

A repülőtér tulajdonosát két hónapig, azaz április 18-ig tartják házi őrizetben. Kamenysik ügyvédje azt mondta, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen. Az ügyészség ugyanezt tervezi. Az ügyészség szóvivője korábban azt követelte, hogy Kamenysikot engedjék szabadon és fejezzék be az eljárást a többi érintettel szemben is.

A Domogyedovo repülőtér a merénylet idején. Forrás: Europress - Getty Images/Epsilon

A Domogyedovo repülőtér a merénylet idején. Forrás: Europress - Getty Images/Epsilon

Korábban az ügy miatt letartóztatták Szvetlana Trisinát, az Airport Management Company Ltd oroszországi képviseletének volt vezetőjét, Andrej Danyilovot, a Domogyedovo Airport Aviation Security vezérigazgatóját, illetve Vjacseszlav Nyekraszovot, a repülőtér igazgatóját is.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az ügyészség szerint ők négyen vezettek be olyan biztonsági ellenőrzéseket, amelyektől a Domogyedovo repülőtér sebezhetőbb lett. Szerintük ezek az ellenőrzések nem feleltek meg a biztonsági szabályoknak.

    A moszkvai Domogyedovo repülőtéren 2011. január 24-én öngyilkos merénylő robbantott. A támadásban 37 ember meghalt, 172-en pedig megsebesültek – írja az MTI.

    Top 16