• Krimi
Faktor

Őt gyanúsították a móri mészárlással, most hazaengedik

Kártérítési igényét elutasították.

A 2011-ben rablás és emberölés kísérlete miatt 18 év fegyházra ítélt 37 éves férfi, Kaiser Ede jó magaviselete miatt már többször is kapott rövid eltávozásokat. A Blikk információja szerint eddig háromszor mehetett ki a rácsok mögül, kétszer csak pár órára, egyszer azonban két napra is elengedték.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Fotó: Sulyok László

Nagyon feldobva érkezett vissza, látszott rajta, hogy feltöltődött a szerettei között. Igazság szerint megérdemelte a kimenőt, mert teljesen normálisan viselkedik bent, soha senkivel nincs konfliktusa. A szabályokat betartja, az őrökkel sem kekeckedik soha, tudja, hogy nagy hiba lenne most elcsúszni valamin, amikor már ilyen közel van a szabadulás

– mesélte Kaiser egyik korábbi, neve elhallgatását kérő rabtársa.

A portál információi szerint Kaiser a mosodában dolgozik, és szorgalma és magaviselete miatt rengeteg dicséretet kap. Ez a legfontosabb feltétele, hogy egy elítélt kimenőt kapjon.

Úgy tudom, van egy komoly barátnője. A családja is mellette áll, legalábbis mindig kapott csomagot, gondolom, tőlük. Beszélőre is mindig jöttek hozzá, amíg én bent voltam.

Kaiser Ede nevét a magyar kriminalisztika eddigi legbrutálisabb bűncselekménye kapcsán ismerte meg az ország. A rendőrség ugyanis őt gyanúsította a 8 emberéletet követelő móri vérengzés elkövetésével, sőt, a bíróság valós életfogytig tartó börtönbüntetést szabott ki rá. Kaiser végig tagadta, hogy köze lenne a véres bankrabláshoz. Éveket töltött úgy a legszigorúbban őrzött börtönrészlegen, hogy szembe kellett néznie azzal: onnan élve nem jut ki.

Az áttörés 2007-ben következett be, amikor a rendőrség Tatabányán elfogta a két valódi elkövetőt, Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet. Nagy a börtönben öngyilkos lett, bűntársa jelenleg is büntetését tölti.

A Fővárosi Bíróság Kaiser Edét felmentette a móri bankrablás vádja alól, egyéb bűneiért 18 évet kapott: két év múlva, 2020-ban szabadulhat.

Miután kiderült, hogy ártatlan a móri vérengzésben, Kaiser Ede emberi méltósága és jó hírneve megsértése miatt 25 millió forintra perelte a Nemzeti Nyomozó Irodát, a Legfőbb Ügyészséget, a Fővárosi Bíróságot és a Fővárosi Ítélőtáblát. A Szegedi Ítélőtábla azonban jogerősen elutasította kártérítési igényét.

Kommentek:

Top 16