• Krimi
Faktor

Udvarlással verte át a fogyatékkal élő nőt, egy hatvani padon fosztotta ki

A nő összezavarodott és megijedt, amikor a férfi simogatni akarta, ekkor vette elő a telefonját, amit a tolvaj elvett tőle.

A büntetett előéletű 20 éves férfi március 27-én reggel várandós élettársát kísérte el a védőnőhöz Erdőkertesről Hatvanba. Mialatt párja a vizsgálatra várakozott, a férfi kerékpárral a városba indult, ahol az utcán felfigyelt a közeli nappali ellátó intézménybe tartó 34 éves nőre. A vádlott azzal állította meg a nőt, hogy szüksége volna egy akkumulátorra, de amikor kiderült, hogy a megszólított azt sem tudja miről beszél, inkább udvarolni kezdett neki, bár valódi célja nem az ismerkedés, hanem a sértett értéktárgyainak megszerzése volt.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A beszélgetés során hízelgő szavakat használt, dicsérte a nő szépségét, akinek így próbált a bizalmába férkőzni. Végül sikerült is elérnie, hogy kettesben leüljenek egy padra a közeli játszótéren. A férfi itt simogatni próbálta a helyzetet megérteni és kezelni képtelen áldozatát, aki megrémült és elővette a mobiltelefonját, hogy azon segítséget hívhasson. A vádlott azonban elkérte tőle a készüléket, melyet azután már többszöri kérésre sem volt hajlandó visszaadni, hanem felpattant a biciklijére és sietve elhajtott a helyszínről. A telefont még aznap 6000 forintért eladta a városban.

A járási ügyészség kifosztással vádolja a férfit, akivel szemben végrehajtandó börtönt, valamint közügyektől való eltiltást kért. Mivel a bűncselekményt a fiatalember a korábbi, felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt követte el, az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el ennek a nyolc hónapi felfüggesztett börtönnek a végrehajtását is - tájékoztatott Dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes.

Kommentek:

Top 0