• Sport
Faktor

Hátborzongató: Dárdait követelték a szurkolók a hatalmas siker után - videó

A Hertha tegnap 2–0-ra nyert a Mainz ellen, így a Bundesliga harmadik helyén tölti a karácsonyt a csapat. Így érthető módon a szurkolók most hatalmas sikerként élik meg ezt az időszakot. A tegnapi meccs után a játékosok és Dárdai Pál is együtt ünnepelt a nézőkkel.

A szurkolók előtt előbb csak a játékosok ünnepeltek, de aztán hangosan követelni kezdték, hogy az edző, Dárdai Pál is ünnepeljen velük. Hosszan kiabálták a nevét és ünnepelték.

A szurkolók nagy álma a Bajnokok Ligája, de Dárdai nem beszél még errőll. A csapat egyik kulcsembere, a cseh Darida azt mondta, hogy a szezon második felében egyelőre csak az lehet a céljuk, hogy a mostani 32 pont mellé még szerezzenek nyolcat, úgy számolnak, hogy 40 ponttal biztosan nem esnek ki a másodosztályba. Érdekesség, hogy a Hertha egyetlen egyszer, a 2008–2009-es szezonban szerzett 32 pontnál többet (33) 17 forduló után, akkor 63 ponttal a negyedik lett a német bajnokságban.

Fotó: Europress - Robert Michael/AFP

Fotó: Europress - Robert Michael/AFP

„A csapat megint nagyon jól játszott, és megint nyertünk. Az edzőnk mindig azt kéri, hogy támadjunk és járassuk a labdát folyamatosan. Olyan játékosaink vannak, akikkel nem gond betartani ezt a taktikát” – ezt már a bosnyák Vedad Ibisevic mondta. A mérkőzés után természetesen Dárdai is nyilatkozott, és szokásához híven most is felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad elbíznia magát senkinek:

„Ha most megelégedünk magunkkal, és hátradőlünk, akkor baj lesz. A játékosoknak most lesz ideje kipihenni magukat, és a szünet alatt mentálisan feltöltődhetnek, az újévben mindenkinek folytatnia kell az elkezdett  munkát. A srácok megérdemelték a győzelmet, a szurkolók és a játékosok is boldogak, gyönyörű volt ez a nap.
Fotó: Europress - Robert Michael/AFP

Fotó: Europress - Robert Michael/AFP

A Hertha elnöke, Michael Preetz is nagyon dicsérte Dárdait, azt mondta, hogy nagyszerű munkát végez a magyar edző, aki nagyon közel áll a játékosaihoz, ráadásul jól meg is értik egymást. Dárdai a Bild szerint óriási prémiumot kap, ha bejuttatja a Herthát a Bajnokok Ligájába, de akkor sem jár rosszul, ha Európa-ligás helyen végez a csapattal. 

Top 0