• Tech
Faktor

Hatalmas újításra készül a gyorsétterem

A McDonald's kísérleti programra készül Svédországban, aminek az lesz a lényege, hogy a Happy Meal dobozokat át lehet majd alakítani virtuális-valóság szemüveggé.

A dobozból így igazából egy okostelefon tartó lesz, a koncepció nagyon hasonlít majd a Google Cardboard kialakításához. Ezekhez az úgynevezett Happy Goggles szemüvegekhez azokban a gyorséttermekben lehet majd elsősorban hozzájutni, amelyek közel találhatóak a turisták által kedvelt sípályákhoz. A McDonald’s a szemüveghez külön készül egy applikációval (svédül Se Upp I Backen lesz a neve, magyarul Vigyázz a lejtőkre), amiben a gyerekek egy virtuális sípályán mehetnek végig, szlalomozni pedig az okostelefonok mozgásérzékelőinek a segítségével tudnak majd. A játékot egyébként a svéd alpesi sí csapat hivatalosan támogatja.

A vásárlóknak semmi mást nem kell csinálniuk, csak az útmutatás alapján össze kell hajtogatniuk a dobozt, majd bele kell rakni az objektívként funkcionáló telefont, ezért értelemszerűen arra mindenkinek szüksége lesz – kivéve persze akkor, ha majd bevezetik az eldobható okostelefonokat, de erre azért még biztosan várni kell.

Nem ez az első eset, hogy a McDonald’s valamivel megpróbál kísérletezni, korábban a ruhapiacra próbált betörni. A Happy Goggles hivatalos honlapján olvasható szöveg szerint a cégnek az a célja, hogy a világ leghíresebb dobozát továbbra is mágikussá és fontossá tegyék a családok számára a következő 30 évben.

Top 0