• Külföld

Káoszt és feszültségeket okozott a hóvihar

Az Egyesült Államok keleti partvidékén levonult a Jonas névre keresztelt hóvihar, de kedden változatlanul jeges utak, sok helyütt megrongálódott vasúti sínek, nem működő tömegközlekedés és a lassú takarítás borzolta a kedélyeket.

Elsősorban  Washington vezetését és Chris Christie-t, New Jersey állam kormányzóját - aki a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa - érte sok kritika.

Miközben ugyanis New Yorkban már többé-kevésbé helyreállt a rend, Washingtonban még mindig nem működött a tömegközlekedés, nem sikerült megtisztítani a legfontosabb utakat, a fővárosban és környékén változatlanul zárva tartottak az állami intézmények, az iskolák és az üzletek jó része is.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A The Washington Postban olvasható panaszok szerint a lakosok elégedetlenek, a városvezetést okolják a lassúságért és a viszonylagos felkészületlenségért. Washingtonban a metró is csupán hétfő késő délután óta, és nagyon kevés vonalon közlekedik. A fővárosban és a Maryland állambeli Baltimore-ban egyébként a repülőterek már működnek, bár legalább ezerötszáz járat késik.  

    Top 16