• Külföld

Hatalmas kitérővel vitte haza a részeg férfit az Uber, rengeteg pénzt kellett fizetnie

A férfi húsvét hétfőn hajnalban akart hazamenni Londonban. A 8 kilométeres út helyett viszont 32 kilométeres kört tett a hátsó ülésen alvó férfival a sofőr, így 102 fontot (majdnem 40 ezer forintot) kellett fizetnie az eredeti 15 font helyett.

A 26 éves Daniel Kaizen azután tett panaszt, hogy ötször hosszabb volt az útja, mint kellett volna. London középső részéből akart északra jutni, de az Uber sofőrje hatalmas kerülőt tett. Kaizen telefonján jól látszik az út, amit megtettek.

A férfinak csak másnap reggel tűnt fel, mi történt. Azt mondta, majdnem kiköpte a teáját a nevetéstől. A kerülőutat a közösségi oldalon úgy kommentálta, hogy „rendben, részeg voltam, de azért menjen a fenébe az Uber”.

A férfi azt mondta, azóta az Uber bocsánatot kért és visszaadja neki a pénzt.

Augusztusban egy rendszerhibával magyarázta a cég, hogy durván túlszámlázták az utasokat a rövid utakon. Szilveszterkor is sokan panaszkodtak Amerikában, hogy rosszul számláztak nekik, olykor a normál ár tízszeresét is elkérték.

Ahogy Magyarországon, úgy Londonban is tüntettek a hagyományos taxisok az Uber taxisok ellen, mivel az Uber szabályozása veszélyezteti a taxis ágazatot – írja az Independent.

Top 0