• Külföld

Hatalmas kazuár tört be az otthonukba

Egy nagyra nőtt kazuár tört be Sue és Peter Leach otthonába. A házaspár kiscsibe kora óta ismeri a Mogyoró névre hallgató madarat, de hétfőn nem számítottak a látogatására. Arra pedig végképp nem is gondoltak, hogy a kazuár be is engedi magát a lakásba.

Forrás: Sue és Peter Leach via BBC

Forrás: Sue és Peter Leach via BBC

Sue Leach elmondta, hogy délután négy órakor a konyhában pakolt, amikor a férje szólt neki a nappaliból, hogy látogatójuk érkezett. A nő bement a szobába és azt látta, hogy a férje éppen az asztal mögé bújik. Megpróbálta kihajtani Mogyorót, aki végig nagyon nyugodtan viselkedett és csak sétált körbe-körbe a nappaliban.

Abban reménykedtem, hogy nem szúrja ki a gyümölcskosarat, mert akkor soha többé nem szabadulunk meg tőle. Aggódtam, nehogy elcsússzon a padlón, attól biztos nagyon megijedt volna.

- mondta Sue Leach a BBC-nek.

A sisakos kazuár nagy testű, színes tollú madár, amely 180 cm-re és 70 kilósra is megnőhet. Főleg Új-Guineában és Ausztráliában honos. Repülni nem tud, de nagyon gyorsan, akár 50 km/h sebességgel fut. Hosszú, éles karmai vannak, amelyekkel könnyen okozhat súlyos sérülést az embereknek is.

A háziasszony azt is elmondta, hogy Mogyoró nem piszkított a szőnyegre, így a fényképeken kívül nincs semmi nyoma annak, hogy a lakásban járt. Ez azért jó hír, mert a kazuár széklete általában tetemes méretű és lila színű, ami szinte kiszedhetetlen foltot hagy maga után. Mogyoró ezelőtt még sohasem járt a lakásukban, ezért az asszony szerint:

talán csak rossz irányba fordult a sarkon.
Forrás: Sue és Peter Leach via BBC

Forrás: Sue és Peter Leach via BBC

Top 0