• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Hatalmas hóvihar közelít

Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek. A meteorológusok szerint történelemkönyvekben jegyzik majd a péntektől várható hófúvásokat.

Huszonöt-ötven centiméteres hó várható az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban valamint az ettől északabbra fekvő nagyvárosokban is. Az emberek úgy vásárolnak, mintha hónapokra kellene raktározniuk az élelmet. A rádió-, és televíziós csatornák folyamatosan arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki készüljön fel a viharra, vásároljon be, intézzen el mindent, amit csak lehet, mert péntektől az iskolák, a közhivatalok és a közintézmények nagy része zárva marad Washington DC-ben és a környékén is. Ajánlják elemes lámpák és gyertyák beszerzését, ugyanis áramkimaradások várhatóak - írja az MTI.

Az óriásvihar első jelei azonban már szerdán este megérkeztek a fővárosba, ahol közlekedni is csak lépésben lehetett a hó és a jég miatt. Virginiában (amely a Potomac folyó déli partján, a fővárossal szemben fekszik) 163 autóbaleset történt szerda délután és este, amikor a havazás elkezdődött.

A meteorológusok számítógéppel modellezték a vihart. Ez alapján arra számítanak, hogy még az eddigi legnagyobb, 1922-ben feljegyzett téli vihar pusztításait is túlszárnyalhatja a mostani. A keleti parton várhatóan tízmilliókat fog érinteni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16