• Külföld

Hat embert tartóztattak le Brüsszelben

A belga rendőrség elfogott hat embert csütörtök este Brüsszelben, a két nappal korábbi, 31 halálos áldozatot követelő merényletek kapcsán.

Hármat közülük Brüsszel kellős közepén, a főügyészség közvetlen közelében állítottak elő - mondta Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője. A másik három személyt a belga főváros Jette és Schaerbeek nevű negyedeiben fogták el a szóvivő szerint, akikről azonban részleteket nem árult el. Esetleges őrizetbe vételükről pénteken döntenek majd.

A belga rendőrség legalább két olyan embert keresa keddi merényletek óta, akik a megtámadott Zaventem nemzetközi repülőtér és Maelbeek metróállomás biztonsági kameráinak felvételein, a három öngyilkos merénylő társaságában látható. A szövetségi ügyészség vezetője szerdán arról számolt be, hogy egy schaerbeeki lakásban - ahonnan a merénylők kedd reggel egy taxival a repülőtérre hajtattak - a merényleteket követően három, robbanószerekkel megrakott utazótáskát és más, a pokolgépek készítéséhez használatos anyagokat találtak.

Maggie De Block belga egészségügyi miniszter csütörtök este azt mondta, hogy a legalább 31 ember halt meg és 316-an megsebesültek a keddi brüsszeli terrortámadásokban. A miniszter szerint 121 embert még kórházban ápolnak, közülük 63-an intenzív ellátásra szorulnak.

Top 0