• Külföld
Faktor

Hat amerikai légitársaság indíthat Kubába közvetlen járatokat

Az Egyesült Államok engedélyezte 6 amerikai légitársaságnak, hogy akár már ősztől öt amerikai nagyvárosból közvetlen járatokat indítson Kubába.

Illusztráció

Illusztráció

Az egykori hidegháborús ellenségek között több mint 50 évig szünetelt a menetrendszerinti légiközlekedés.

Márciusban tizenhárom amerikai légitársaság jelentkezett az amerikai kormányzatnál a repülési jogokért. Közülük az American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines és Sun Country Airlines nyerte el annak a jogát, hogy naponta legfeljebb 10 retúrjáratot indítson Kubába.

Az utasszállítók Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Philadelphia és Minneapolis/St. Paul légikikötőiből repülhetnek a szigetországba.

Az Egyesült Államok és Kuba idén februárban a két ország viszonyának rendezésére tett erőfeszítések keretében írt alá megállapodást arról, hogy újraindítják a menetrendszerinti légiközlekedést a két ország között - írja az MTI.

A megegyezés értelmében naponta 20 retúrjáratot bonyolíthatnak le Havanna és az Egyesült Államok között. Amerikai légitársaságok azonban ennek többszörösét, csaknem 60 járat engedélyezését kérték.

Kommentek:

Top 0