• Krimi
Faktor

Megrázó részletek: így ölte meg áldozatait a mendei kettős gyilkos

A gyilkos nem, társa viszont gyermekkora óta ismerte a két idős embert.

Megkezdi a tárgyalást a Budapest Környéki Törvényszék a mendei kettős gyilkosság ügyében szerdán. Mint kiderült, ketten ülnek a vádlottak padjára, egy fiatal, aki ölt, és társa, aki őrként segítette.

A gyilkosság elkövetésével vádolt fiatal élettársával Mendén lakott, a lány szüleinél. Alkalmi segédmunkákból élt, dolgozni általában vonattal járt. Gyakran szívott „biofüvet”, és amikor nem volt pénze drogra, nyugtatóra ivott. Ilyenkor agresszívan viselkedett. Cinkosa Németországban dolgozott, de 2015 októberében hazajött, hogy meglátogassa nevelőszüleit. Jogosítványa nem volt, így ő szintén vonattal közlekedett. A vádlottak – mivel ugyanabban a faluban nőttek fel – gyerekkoruk óta ismerték egymást. 2015-ben többször találkoztak, ilyenkor együtt szívták a kábító hatású cigit.

Az áldozatok a Budapest Környéki Törvényszék szerint gyakran vitatkoztak egymással, mert a sokféle betegséggel küzdő férj a nyugdíjat évek óta félretette, de feleségének nem adott belőle semmit a háztartás fenntartására. Az épületben többfelé – szekrényekbe, polcokra – rejtette a milliós nagyságrendű megtakarítást.

Az elsőrendű vádlott nem, társa viszont gyerekkora óta ismerte a két idős embert. Amikor a tettesek találkoztak, szóba került, hogy a házaspár nagyobb összegeket tarthat otthon. Ezt a faluban elterjedt pletykákból tudták, illetve, hogy az idős emberek házfelújításba kezdtek.  Eldöntötték, hogy pénzt szereznek tőlük - írja a 24.hu. Tisztában voltak azzal is, hogy a párnak van két kutyája, illetve – mivel általában otthon vannak–  tervük ellenállásba ütközhet.

Az elsőrendű vádlott 2015. október 15-én este besurrant az idős emberek házába, míg a másodrendű vádlott a helyszínen figyelt. Amíg az elsőrendű vádlott pénz után kutatott a lakásban, a sértett férfi meglepte a vádlottat. Az elsőrendű vádlott a férfit többször megütötte, a kanapéra lökte. A sértett fejére, valamint belső combjára cipőtalppal rátaposott, a mellkasára térdelt, fejét a gázvezeték csőbilincsébe verte, majd egy késsel brutálisan hasba szúrta.

A másodrendű vádlott nem tudta figyelmeztetni arra, hogy időközben az idős asszony is hazaérkezett. A vádlott miután észrevette a nőt, nagy lendülettel a kezében lévő késsel brutálisan őt is hasba szúrta. A szúrás lendületétől az asszony a falnak csapódott.

Az elsőrendű vádlott az addig megtalált 70 ezer forinttal valamint az idős nő mobiljával hagyta el a helyszínt. A tettest – és mint most kiderült, tetteseket – nagy erőkkel keresték, még nyomravezetői díjat is felajánlottak 2015 novemberében, egymillió forintot. A 22 éves fiatalt végül tavaly februárban fogták el.

Kommentek:

Top 0