• Külföld
Faktor

Történészek figyelmeztetik Harry herceget, ez fontos lesz az esküvőn

Harry herceg a történészek szerint nem viselheti május 19-iki esküvőjén régi katonai egyenruháját, csak akkor, ha megszabadul szakállától.

A 33 éves herceg korábban az angol királyi testőrségben szolgált, a lovastestőrség és a királyi dragonyosok tagja volt 2015-ig.

Fotó: Europress - AFP/Daniel Leal-Olivas

Fotó: Europress - AFP/Daniel Leal-Olivas

A Sandhurstnál gyakorlatozott, majd Afganisztánba is kiküldték, ahol kapitány lett. Régi egyenruháját viszont még mindig rendszeresen felveszi a királyi látogatások során. Amíg katona volt, nem volt szakálla, de mindössze pár hónappal azután, hogy leszerelt, megnövesztette azt.

Hugo Vickers szerint azonban az esküvőn problémát jelenthet a szakáll, mert ugyan a hadsereg szabályai már nem vonatkoznak a hercegre, a katonaság mégsem örül, ha megszegik az előírásaikat. Ezek közé tartozik az is, hogy szakállasan nem szabad felvenni az egyenruhát, még az esküvőn sem.

Harry már többször vette fel szakállasan is az uniformist, csakúgy mint ükapja, V. György brit király. A védelmi minisztérium szabályai szerint viszont csak bőrbetegség vagy vallási okok miatt szabad szakállasan viselni az egyenruhát – írja a Daily Mail.

Kommentek:

Top 0