• Külföld
Faktor

Elit katonákat is bevetnek Harry herceg esküvőjén

A legjobbak fognak őrködni a hercegi szerelmespár és a vendégek biztonsága felett.

Fotó: Europress / Owen Humphreys / Pool - AFP

Fotó: Europress / Owen Humphreys / Pool - AFP

Harry herceg május 19-én veszi el a Windsor-kastélyban amerikai szerelmét, Meghan Markle-t. A párt az esküvő alatt 30 elit katona, a Különleges Légi Szolgálat (Special Air Service, SAS) legjobbjai fogják védeni. A SAS a brit haderő legerősebb alakulata, akik állításuk szerint akár meg is halnának a királyi családért - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A katonák korábban Irakban, illetve Afganisztánban teljesítettek szolgálatot, és már a további együttműködés részleteiről egyeztetnek. A kommandósok ugyanis az esküvő után is védeni fogják Harry-t és Meghant, de még nem egyeztek meg, hogy naponta hány ember fogja garantálni a biztonságukat.

    A tervek szerint az esküvő alatt mesterlövészeket helyeznek el a kastély tetején, akiket a legmodernebb felszereléssel látnak el. A vendégeket felfegyverzett és álruhás rendőrök, illetve katonák fogják védeni.

    A fokozott biztonsági intézkedésekre azért is van szükség, mert az iszlamista terroristák számára kínálkozó alkalomnak tűnik a több nemzetközi vezetőt is a vendégek sorában tudó, nagy figyelmet kiváltó esemény – ilyeneken szeretnek terrortámadást végrehajtani. Harry herceget pedig már többször is megfenyegette az Iszlám Állam, mivel korábban Afganisztánban töltötte katonaéveit.

    Kommentek:

    Top 16