• Külföld
Faktor

Körvonalazódik a nagy nap képe: ilyen lehet Harry hercegék esküvője

Harry herceg és Meghan Markle májusban tartandó esküvője az egész világot lázban tartja. Hét évvel azután, hogy Vilmos tanúja volt, most Harry is megállapodik.

Amikor az ifjú pár bejelentette az eljegyzést novemberben, elindult a találgatás, hogy mikor és hogyan tartják a nagy napot. A párnak azonban még rengeteg kérdést el kell döntenie. Kik lesznek a vendéglistán, Meghan milyen ruhát viseljen, Harry hova menjen legénybúcsúra és lesz-e olyan koszorúslány, aki ellopja a reflektorfényt, mint ahogy Pippa tette Vilmosék esküvőjén.

Fotó: Europress - AFP/POOL/Ben Birchall

Fotó: Europress - AFP/POOL/Ben Birchall

Megvan az időpont

Annyi már biztos, hogy azesküvő május 19-én lesz, ezt a Kensington-palota is megerősítette. Azt már az eljegyzéskor is megígérték, hogy tavasszal lesz a szertartás.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Eddig kérdés volt, hogy munkaszüneti nap lesz-e a királyi lagzi napja, ahogy ez 2011. április 29-én is volt. Most azonban nem örülhetnek a britek, a nagy nap ugyanis szombatra esik. Az viszont örömmel töltheti el őket, hogy a kocsmák tovább nyitva tartanak majd.

  Templomi esküvő is lesz, annak ellenére, hogy az ara már egyszer elvált. Ezt a Szent György kápolnában fogják tartani, a Windsor kastélyban. Károly és Kamilla is itt esküdött meg 2005-ben, Harryt pedig itt keresztelték meg. Meghant az esküvő napján keresztelik és fogadják az anglikán egyházba.

  A szertartást várhatóan a Canterbury érsek vezeti majd le. Justin Welby már az eljegyzéshez is gratulált, sokévi boldogságot kívánva a párnak.

  Ők lesznek ott

  A kis György herceg és Charlotte hercegnő már Pippa Middleton esküvőjén is ott volt kísérőlányként és -fiúként, májusban azonban már kistestvérük is jelen lesz. Valószínűleg Meghan barátnőjének, Jessica Mulroney-nek a lánya is koszorúslány lesz.

  A tanú esetében Vilmos neve merült fel, de januárban a herceg elmondta, hogy még nem kérték fel. Mellette Harry barátai is szóba jöhetnek, például Guy Pelly és Thomas van Straubenzee, valamint Tom Inskip.

  Nagy kérdés, hogy Meghant az édesapja vezeti-e majd az oltárhoz. Az apa szeretne ott lenni – ezt korábban a Mirrornak árulta el –, de Meghan kezét sem tőle, hanem édesanyjától kérte meg a herceg.

  A koszorúslányok Meghan barátnői közül kerülhetnek ki, például a kanadai styltist, a 37 éves Jessica Mulroney esélyes. Meghan egy másik barátnője, az amerikai színésznő és korábbi Miss World, a 35 éves Priyanka Chopra is ott lehet. Sőt, Serena Williams is esélyes. Meghan féltestvére, Samantha Grant azonban valószínűleg nem lesz ott, mert korábban nyilvánosan azt mondta róla, hogy arra használta Harryt, hogy előrébb jusson.

  A vendéglista egyelőre nem végleges, de az biztos, hogy ott lesz a királynő, Edinburgh hercege, Wales hercege, Cornwall hercegnője, Harry barátai; Tom Inskip, Thomas van Straubenzee, Arthur Landon és Guy Pelly, ahogy Katalin hercegnő is. Natalie Pinkham, Ben Fogle és Joss Stone szintén Harry listáján lesz, de Pippa és a férje is megjelennek majd.

  Egy ilyen esemény a diplomácia szempontjából is fontos, de az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump nem számíthat meghívásra. Az Obama-család azonban nagyon jóban van a királyi családdal, így ők rajta lehetnek a vendéglistán, bár Harry nem szeretne botrányt okozni ezzel.

  Meghan részéről lehet számítani Millie Mackintosh színésznő, Sophie Ellis-Bextor és férje, Richard Jones részvételére, ahogy Patrick J. Adams, Troian Bellasario, Gabriel Macht és Jacinda Barrett színésznőre is. Feltűnhet a nagy napon Sarah Rafferty és Gina Torres színésznők is.

  A meghívókat azonban még nem küldték ki, erre február végén, március elején lehet számítani.

  A lagzi után

  A friss házasok feltehetőleg Botswanába mennek nászútra, ugyanis első találkozásuk után három héttel már együtt nyaraltak az afrikai országban, ahova idén Meghan születésnapjára is visszatértek. A menyasszony egyébként Horvátországot is szereti, de Bordeaux, New York, Madrid és Athén is a kedvenc úticéljai közé tartozik.

  A pár várhatóan a Kensington-palotában fog élni, egy kétszobás, XVII. századi ingatlanban.

  Az esküvő után Meghan hercegné lesz, de nem a saját jogán kap rangot. A királynő feltehetőleg Harryt majd Sussex hercegévé avatja, Meghan pedig Sussex hercegnője lesz. A helyzetet bonyolítja, hogy a színésznőnek a középső neve a Meghan, az első azonban Rachel. Ő viszont valószínűleg ragaszkodni fog lánykori nevéhez, ahogy Katalin is tette - írja a Mirror.

  Kommentek:

  Top 16