• Külföld
Faktor

Történelmi esemény: ilyen lesz Harry herceg esküvője

Harry herceg és Meghan május 19-én, pontban délben fognak összeházasodni, és most már azt is tudni lehet, hogy Canterbury érseke, Justin Welby vezeti majd a szertartást.

Az esküvőt lovaskocsi felvonulás és fogadás követi majd, az ünnepséget pedig Károly fogja vezetni. A nagy nap részleteit a Kensington-palota osztotta meg a britekkel.

Fotó: Europress - AFP/POOL/Ben Birchall

Fotó: Europress - AFP/POOL/Ben Birchall

Az ifjú pár Windsor városán keresztül hintóval érkezik majd a helyszínre, az úton pedig az alattvalók is megcsodálhatják őket. Az esküt a XV. században épült Szent György-kápolnában teszik majd le, ezt követi majd az esti parti. A kápolnában Windsor érseke, David Conner előtt is fogadalmat tesznek, ezután szentesíti a házasságot az anglikán egyház feje, Justin Welby.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A 33 éves Harry az első a királyi család modern történetében, aki az anglikán egyház szabályai szerint veheti feleségül szerelmét, annak ellenére, hogy Meghan már elvált asszony.

    Korábban Károly herceg és Kamilla is csak áldást kapott a Szent György-kápolnában, utána pedig csupán polgári esküvőt tartottak - írja a Daily Mail.

    Kommentek:

    Top 16