• Külföld
Faktor

Mindenkit megdöbbentett Harry herceg, nagy változások jöhetnek

"A királyi családból senki nem szeretne király vagy királynő lenni" - jelentette ki váratlanul Harry herceg.

Fotó: Europress / Joe Giddens - AFP

Fotó: Europress / Joe Giddens - AFP

Harry herceg az ötödik a brit trónöröklési sorban, de szerinte sem az édesapja, Károly, sem a bátyja, Vilmos nem vágyik arra, hogy király lehessen. Unokaöccséről és húgáról nem nyilatkozott, de György és Sarolta még nagyon pici ahhoz, hogy felfoghassa, milyen feladatokkal is jár a korona viselése.

De a herceg végül mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell félni a monarchia felbomlásától, ha a szükség megköveteli, mind teljesíteni fogják a kötelességeiket, és betöltik a királyi pozíciót. Csakhogy akkora már egy teljesen más Egyesült Királyság élére kerülnek - írja az Express.

„Mi most modernizáljuk a brit monarchiát – azért, mert ez a forma jobban megfelel a mai brit embereknek. Meg akarjuk tartani azt az atmoszférát, amit a királynő 60 éven át hordozott, de maivá szeretnénk tenni Nagy-Britanniát. A királynő fantasztikus, hogy hagyja nekünk, hogy átformáljuk az országot, azt mondja: eljött a mi időnk, használjuk ki!”

– mesélte mosolyogva II. Erzsébet unokája.

De az amerikai interjú során szomorú emlékeket is felidézett a herceg: a királyi család tagjaként ugyanis olyan nehéz kötelességei is vannak, amit senki másnak nem kívánna. Például kíváncsi tekintetek ezrei előtt kellett 12 évesen végigvonulnia szeretett édesanyja, Lady Diana koporsója mögött, miközben legszívesebben a szobájában sírva gyászolt volna.

„Egyetlen gyerektől sem lenne szabad ilyet kérni. Nem hiszem, hogy ma ilyen megtörténhetne”

– mondta Harry, aki ezeken a protokollokon is szívesen változtatna, Vilmossal együtt.

Kommentek:

Top 0