• Krimi

Háromszor ment át a golyó a taxis testén

Végignézte ahogy fejbe lövik a társát, majd ő is 3 golyót kapott 1992-ben a Vak Bottyán utcában. A Bene-Donászi páros támadta meg őket. A taxis szerint soha nem szabadna kiengedni a börtönből Bene Lászlót.

Mint arról a Faktor is írt feltételesen szabadlábra kerülhet a budai Skála áruháznál történt húsz évvel ezelőtti pénzszállítórablás egyik elkövetője. Akkor életfogytiglanra ítélték Bene Lászlót. Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője azt mondta az MTI-nek, hogy a bíró kedden első fokon döntött a feltételes szabadságról, de az ügyész fellebbezett, ezért a végzés nem jogerős, így nem lépett hatályba.

24 évvel ezelőtt történt, mégis mindenre emlékszik Lukács István, a taxis, akire rálőtt a Bene-Donászi páros Budapesten. A férfi két társával együtt Skála Metró áruház bevételét vitte az autójával, amikor rájuk támadtak. Egyiküket a mindössze 22 éves Sádt Győzőt fejbe lőtték, meghalt, István 3 golyót kapott.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "Fél nyolc volt, amikor a Vak Bottyán utcában azt vettem észre, hogy egy autó keresztbe áll az úton, ezért nem tudunk továbbmenni. Megálltam, és abban a pillanatban valaki feltépte a hátsó ajtót és egyetlen szó nélkül fejbe lőtte Győzőt. Hátrafordultam, azon minutumban kaptam én is egy golyót, a bal mellkasomat érte, szerencsére átment rajtam a lövedék. Azonnal kiszálltam, Donászi azonban még utánam lőtt egy sorozatot, ami az ablaküveget találta el. A repeszek nyomai ma is látszanak rajtam. Gurulva jöttem ki a kocsiból, majd négykézlábra ereszkedve próbáltam elmenekülni. Ekkor azonban Benével találtam szemben magam. Két pisztolyt tartott a fejemhez és rögtön tüzelt"- mondta a Borsnak a férfi, akinek szerencséje volt. Megbotlott, elesett és Bene golyói célt tévesztettek, gellert kaptak, de kettő így is átment a férfi testén.

    Donászi Aladár és Bene László 1992-ben elsőként szabadnapján pénzszállítást vállaló rendőrrel végeztek Győrben. Május 11-én Sádt Győzőt, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatóját ölték meg, november 8-án két vadászt agyonlőttek. A párost 1994-ben elfogták, és életfogytig tartó börtönre ítélték. Az egykori katonatiszt, Donászi Aladár megölte magát a fegyházban.

    Top 16