• Külföld
Faktor

Titokzatos robbanásban halt meg három halász, kezükben lépett működésbe a bomba

A tengeri uborkát halászó három férfi egy dobozt talált a tengerben.

Három vietnami halász vesztette életét egy ismeretlen eredetű robbanásban a Dél-kínai-tenger egyik vitatott hovatartozású részén - közölte a helyi média szerdán.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A tengeri uborkát gyűjtő halászok egy rejtélyes dobozra bukkantak a Vietnam és Kína között területi viták alapját képező Paracel-szigetek közelében vasárnap reggel. Az eszközt kihalászták a tengerből, de felrobbant a kezükben. Két halász azonnal életét vesztette, harmadik társuk a jelentős vérveszteség miatt később szintén meghalt - írta a Zing online lap.

Bár a robbanás oka ismeretlen, a kínai hadsereg katonai tevékenységet folytat a térségben, és több támaszpontot létesített a Paracel-szigeteken. A közösségi médiában Kínát tették felelőssé a vietnami halászok haláláért.

A korábban vietnami fennhatóság alatt álló Paracel-szigeteket Kína 1974-ben megszállta. A hatalmas ázsiai ország a Dél-kínai-tenger csaknem egészére igényt tart, területi követeléseit azonban Vietnam, a Fülöp-szigetek, Tajvan, Malajzia és Brunei is vitatja - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0