• Külföld
Faktor

Most megsérült, de három terrortámadást is túlélt egy fiatal misszionárius

Egy 19 éves mormon misszionárius 2013-ban Bostonban és tavaly Párizsban is sértetlenül megúszta a terrortámadásokat, most viszont nagyon közel volt az egyik zaventemi öngyilkos merénylőhöz. Súlyosan megsérült.

A utahi Mason Wells kevesebb mint egy méterre volt, mikor az egyik bomba felrobbant a Zaventem repülőtéren tegnap délelőtt: teste megégett és több repesztalálat is érte, az Achillese súlyosan megsérült. De nem ez volt az első eset, hogy a fiatal férfi, aki az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tagja, a közelből élt át egy merényletet. 2013. áprilisában mindössze egy háztömbnyire volt attól a helytől, ahol bomba robbant a bostoni maratonon. Mason Wells a futókat nézte, mert az az anyja is közöttük volt. Tavaly pedig éppen Párizsban volt a terrortámadások idején, de akkor nem volt közel a merényletek helyszínéhez.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának utahi püspöke a New York Daily Newsnak azt mondta, hogy hihetetlen, hogy Wells kétszer is ilyen közel volt bombamerényletekhez.

Szerintem bárkit közülünk nagyon megrázna, de ő mindenkinél jobban tudja kezelni ezt. Ő az a fajta fiatalember, aki valahogy ezt is pozitívvá tudja változtatni

- mondta Scott Bond püspök.

Mason apja, Chad Wells azt mondja, hogy a hírekből értesültek a brüsszeli támadásokról, és a francia mormon misszió vezetője mondta el neki, hogy fia életben van, de megsérült. A szülők csak nyolc órával később tudtak vele beszélni, miután kijött a műtőből. Mivel ez már a harmadik hasonló eset volt, Chad Wells reménykedik benne, hogy fia egy életre elég terrortámadást élt túl. "Isten áldása, hogy életben van" – mondta az amerikai ABC televíziónak.

A fiatal fiú két éves mormon missziójából egyébként már csak négy hónap volt hátra. Azt Independent szerint azt tervezte, hogy Amerikába visszatérve a Utahi Egyetemen mérnöknek tanul.

Wells a New York Daily News információi szerint három másik mormon misszionáriussal együtt volt a repülőtéren, akik szintén megsérültek és kórházban vannak.

A Brüsszeltől északkeletre lévő Zaventem repülőtéren tegnap reggel 8 óra körül két öngyilkos merénylő is robbantott gyors egymásutánban. A terroristák személyazonosságát nemrég hozták nyilvánosságra, erről ide kattintva olvashat. A repülőtéri merényletekről pedig ebben a cikkünkben talál szemtanúi beszámolókat. A repülőtér mellett Brüsszel belvárosában is robbantottak a Maelbeek metróállomáson. A terrortámadásokról szóló összefoglaló cikkünket itt találja.

Top 0