• Külföld

Három pitbull marcangolta a nőt, gazdáik csak elsétáltak

A pitbullok Huddersfielben támadtak rá a 27 éves nőre, aki csak saját kutyáját akarta megvédeni tőlük. A pitbullok gazdái nem segítettek rajta, egyszerűen csak elsétáltak a földön fekvő vérző nő mellől.

A lengyel Katarzyna Urban, aki a Yorkshire nyugati részén található városban él, egy parkban sétáltatta saját kutyáját, amikor meglátta a három pitbullt. Egy harmincas éveiben járó párral voltak, póráz azonban egyik kutyán sem volt.

A pitbullok azonnal a nő bullmasztiffjához rohantak és rátámadtak. Katarzyna Urban megpróbálta megállítani a három pitbullt, akkor viszont rátámadtak és a földre lökték.

A nő magzatpózban próbálta védeni a fejét és kezeit, a kutyák így a lábán ejtettek mély sebeket. A támadás alatt a pitbullok gazdái párszor hívták a kutyáikat, de tenni nem tettek semmit annak érdekében, hogy a harapásoknak vége legyen.

A gazdák nem tettek semmit. Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Derrick Ceyrac

A gazdák nem tettek semmit. Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Derrick Ceyrac

Amikor a kutyák megunták a támadást, a nő könyörgött a párnak, hogy hívják a mentőket, de ők otthagyták a földön vérezni.

Nem sokkal később egy járókelő hívta a mentőket, aki hallotta a sikoltásokat. Katarzyna Urbant kórházba vitték, ott látták el sebeit. De nem csak a nő, hanem a kutya is megsérült. A bullmasztiff azóta már jól van.

A nő nem tud jól angolul, ezért egy barátja segítségével nyilatkozott a támadásról. A Mirror szerint az mondta, hogy nagyon szomorú a történtek miatt:

Félek, hogy többé senkiben sem tudok majd megbízni, és aggódom, hogy ha kimegyek a házból, bármikor rám támadhatnak.

A sebek gyorsan gyógyulnak, a nő emberekbe vetett bizalma azonban, úgy tűnik, soha nem állt helyre.

Amikor az eset történt, Katarzyna Urban még csak néhány hónapja élt Huddersieldben. Egy gyárban kapott munkát, termelési operátorként.

A rendőrséget értesítették a támadásról, nyomozást indítottak az ügyben.

Top 0