Fejbe lőtte a magatehetetlen politikusnőt gyilkosa, így teperték le a földre a férfit

Meglőtte és megkéselte a brit politikusnőt támadója. A két gyermekes nő meghalt, sajtóhírek szerint 3 hónapja folyamatosan fenyegető üzeneteket kapott. Támadója évekig támogatója volt egy amerikai neonáci szervezetnek.

Jo Cox-nak, a meggyilkolt munkáspárti parlamenti képviselőnőnek halála előtt fokozni akarták a biztonságát, mert folyamatosan fenyegető üzeneteket kapott. 

Mint ismert, a 41 éves Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője éppen fogadóórájára készült a Leeds közelében lévő Birstall kisvárosban, amikor lelőtték és késsel is megszúrták.

Pár órával később belehalt sérüléseibe. A nő éppen kilépett a könyvtárból, amikor az 52 éves férfi rátámadt. A földre lökte, a politikusnő magatehetetlenül feküdt a férfi lábai előtt, háromszor lőtt rá, egy golyót a fejébe eresztett egy lefűrészelt csövű vadászpuskával, majd egy vadásztőrrel lábon szúrta - írja a Daily Mail. A politikusnő férje a Twitteren írt nem sokkal felesége halála után.

"Egy új fejezet kezdődik az életünkben. Nehezebb, fájdalmasabb, kevésbé örömteli, kevesebb szeretettel. Jo családja és barátai mindent megtesznek, hogy gyerekeink szeretetben élhessenek. Harcolni fogunk a gyűlölet ellen ami megölte Jot."

A politikusnőnek két, egy 3 és egy 5 éves gyereke van.

Az MTI arról írt, hogy a politikusnő támadójának régóta pszichés problémái voltak, erről az 52 éves férfi, Thomas Mair fivére beszélt csütörtök este a The Daily Telegraph című lapnak.

Scott Mair azt mondta, nehezen fogja fel, ami történt. Beszélt arról, hogy testvére mentális betegségben szenvedett, de kapott kezelést.

"Nem erőszakos, a politika sem érdekli különösebben" - mondta.

A The Southern Poverty Law Centre amerikai jogvédő központ a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva viszont azt közölte, hogy Thomas Mair évtizedekig "elkötelezett támogatója" volt az egykor vezető amerikai neonáci szervezetnek, a National Alliance (NA) nevű csoportnak.

A civilszervezet szerint Thomas Mair legalább 620 dollárért vásárolt kiadványokat az NA-től. A The Southern Poverty Law Centre a honlapján közzétett két számlamásolatot, amelyek Thomas Mair magazinrendeléseit rögzítették egy nyugat-yorkshire-i címről. A férfi megrendelései között volt egy kézikönyv is, amely útmutatással szolgál ahhoz, hogyan lehet hétköznapi anyagokból kézifegyvert készíteni.

A The Daily Telegraph úgy tudja, hogy Thomas Mair előfizetője volt az S.A. Patriot nevű dél-afrikai magazinnak, amelyet egy apartheidpárti, a multikulturalizmust ellenző csoport ad ki.    

Kommentek:

Top 0