• Belföld

Három hétig küzdött az életéért a nő, mert nem tisztították ki a klímaberendezést a munkahelyén

Három hétig kórházba küzdött az életéért a nő, mert a nem tisztított klímaberendezéstől légiós fertőzést kapott. A könyvvizsgáló cégnél dolgozó nőt kétoldali tüdőgyulladással kezelték.

A nő egy jól menő budapesti könyvvizsgáló cégnél dolgozott, légiósfertőzést kapott az ottani klímaberendezéstől, méghozzá a legionella legsúlyosabb fajtáját, ami napok alatt kezdi amortizálni a tüdőt. Mindezt azért, mert a klímaberendezést  a cég nem tisztította,  pedig azt évente egyszer kellene, mert a rendszeres tisztítás és fertőtlenítés megelőzi a baktériumok elszaporodását.

"A többiek is mindig betegek voltak. Eleinte én sem törődtem vele, ha kicsit folyt az orrom, vagy köhögtem. Egyfolytában ment a klíma, de nem tisztították. Aztán minden tüneti előzmény nélkül durva hurutos köhögés tört rám. Az éjszakákat alvás helyett csak ülve tudtam átvészelni, vagy négy napot töltöttem el így. A végén már alig tudtam levegőt venni, a sürgősségire kerültem. Az orvosok rögtön tudták, mi az ok - mondta a Borsnak a nő, aki három hetet töltött kórházban kétoldali tüdőgyulladással, a legmagasabb dózisú antibiotikumokat kapta. Az orvosai egyáltalán nem voltak biztosak abban, hogy meggyógyul. A nő munkahelye sosem ismerte el, hogy felelősek lennének.

Top 0