• Külföld

Még három embert őrizetbe vettek Brüsszelben

Három embert őrizetbe vettek Brüsszelben pénteken, akiknek közük lehetett a Franciaországban meghiúsított terrortámadáshoz. Köztük volt az a férfi is, akit rendőrség különleges alakulata délután tett ártalmatlanná.

A rendőrség pénteken Brüsszelben razziázott. Ennek keretében fogták el a három férfit. Az MTI úgy tudja, hogy az elfogottak közül ketten könnyebben megsebesültek az akcióban, egy ember pedig meghalt. A főügyész az előállítottak között megemlített egy Salah A. és egy Tawfik A. nevű férfit is.

Köztük az a férfi is megsérült, akinek a keddi terrortámadáshoz is köze van. A férfit Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében fogták el. A környéken robbantásokat is lehetett hallani, de csak a rendőrök robbantották fel a városban talált gyanús csomagokat.

Forrás: Europress - AFP/Aurore Belot

Forrás: Europress - AFP/Aurore Belot

A főügyészség szerint az előállítottak kapcsolatban voltak a csütörtök éjjel őrizetbe vett hat ember közül hárommal is, akik közül kettőt Faycal C. és Abou A. néven említettek.

Pénteken a szövetségi ügyészség arról is beszámolt, hogy három ember őrizetben marad, hármat pedig elengednek azok közül, akiket a brüsszeli merényletek utáni nyomozás során korábban, péntekre virradóra vettek őrizetbe. A hetedik elfogott férfiről egyelőre nem beszélt.

Az ügyészség megerősítette, hogy a már korábban is körözött Najim Laachraoui volt a második, eddig azonosítatlan repülőtéri öngyilkos merénylő, aki  felrobbantotta magát a brüsszeli nemzetközi repülőtéren. A főügyész azt mondta: "A DNS-vizsgálatok és a nyomozás állása alapján a szövetségi ügyészség meg tudja erősíteni, hogy az 1991. május 18-án született Najim Laachraoui volt a második repülőtéri robbantó." Azt is megerősítette, hogy a marokkói származású, de belga állampolgárságú férfi DNS-ét megtalálták a tavaly novemberi párizsi terrortámadásokban használt robbanószereken és a házkutatások során is.

Top 0