• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Három embert lőtt meg a merénylő, agyonlőtték

Három izraelit sebesített meg egy palesztin merénylő vasárnap délelőtt Ciszjordániában. A merénylőt a biztonságiak a helyszínen lelőtték - jelentette a katonai rádió.

A Bét El nevű ciszjordániai telepes falu közelében lévő útellenőrző pontnál egy palesztin kiszállt autójából, majd pisztolyával tüzelni kezdett. Lövései megsebesítettek három, húsz év körüli izraelit, kettőt közülük súlyos, egyet pedig könnyebb sérüléssel vittek egy jeruzsálemi kórházba.

A helyszínen szolgálatot teljesítő katonák rálőttek a palesztin támadóra, aki röviddel később belehalt lőtt sebeibe.

Izraelben és a palesztin területeken már negyedik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Képünk illusztráció. (Europress - Lior Mizrahi / Getty Images)

  Képünk illusztráció. (Europress - Lior Mizrahi / Getty Images)

  Október elseje óta 150 palesztin halt meg általában az izraeli biztonságiakkal történő összecsapásokban, mintegy kétharmaduk merényletek elkövetése közben. Az erőszakhullámban a másik oldalon eddig huszonhat izraeli, egy amerikai turista és egy eritreai menekült halt meg, írja az MTI.

  A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Az izraeli kormány ezt többször cáfolta, de a merényletek folytatódnak. Izrael szerint az erőszakot a palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják.

  Az izraeli-palesztin konfliktusról itt írtunk hosszabban.

  Top 16