• Belföld
Faktor

Elképesztő különbségek az új építésű lakásoknál, több tízezer épül éppen

A vidéki és a fővárosi négyzetméterárak szinte összehasonlíthatatlanok.

A fővárosban harmincezer, vidéken kilencezer lakás épül, Budapesten a lakások átlagára csaknem nyolcszázezer forint négyzetméterenként, míg vidéken ennek alig több mint a fele - idézi a Magyar Hírlapot az MTI.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A fővárosban jelenleg 447 lakóprojekt épül, többségében a XI. és a XIII. kerületben. Az eladásra szánt legtöbb lakás is ebben a két kerületben található, összesen 9200, ami az eladásra váró új építésű állomány 60,1 százaléka - ismerteti a lap az Ujotthon.hu legfrissebb felmérését.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az összesítés szerint Budapesten alig találni lakást négyzetméterenként négyszázezer forintos ár alatt, ellenben mintegy 548 új építésű ingatlant kínálnak egymillió forintos négyzetméterár felett.

    Vidéken jelenleg 288 projekt fut, a legtöbb lakás, 1500, Győrben és 1240 Debrecenben épül. A vidéki városokban már négyzetméterenkénti 220 ezer forinttól elérhetők új építésű lakások, és a legdrágábbé sem éri el a négyzetméterenkénti egymillió forintot. Az átlagos négyzetméterár 414 ezer forint. A legdrágább városok 481 ezer forintos átlagos négyzetméterárral Sopron és 460 ezer forintos négyzetméterárral Székesfehérvár és Kecskemét.

    Kommentek:

    Top 16