• Belföld
Faktor

Tragédia a debreceni kórházban: hármasikreket szült, majd meghalt az anyuka

Az esettel kapcsolatban a kórház is megszólalt.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Péntek este meghalt Debrecenben egy 32 éves nő, miután egészséges hármas ikreknek adott életet. A gyerekekről a kamionsofőrként dolgozó, 29 éves apának egyedül kell gondoskodnia. A tragédia után a családnak a Tündérkör Alapítvány gyűjtést szervezett. 

A férfi a azt mondta, hogy feleségével, Nikolettel évek óta sikertelenül próbálkoztak a gyermekvállalással - írja a civishir.hu. Másfél évvel ezelőtt vágtak bele a lombikprogramba, majd miután őt megműtötték, három megtermékenyített petesejtet ültettek a felesége méhébe, és mindhárom meg is maradt. Az utóbbi hat hetet Nikolett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában töltötte, mivel veszélyeztetett terhes volt. Az egészséges kisbabák (Mira, Léna és Milán) császármetszéssel születtek meg a terhesség 33. hetében pénteken. Ők jól vannak, az anya azonban nem sokkal később meghalt. 

A halál okáról a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egy közleményt küldött a Cívishírnek:

Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát.

Az apa a lapnak azt mondta, hogy hazavárja gyermekeit, és némi megnyugvásra ad okot ebben a nehéz helyzetben, hogy elhunyt családja és a saját családja is mellette áll.

Kommentek:

Top 0