• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Hármas robbantás egy kikötővárosban, sok halott

Hármas robbantásos merényletet követtek el pénteken a dél-jemeni Áden kikötővárosban, legalább huszonkét ember meghalt - közölte egy biztonsági forrás.

A tisztviselő szerint egy mentőautó robbant fel az Áden központjához közeli Manszúra negyedben. Két másik, autóba rejtett robbanószerkezetet is működésbe hoztak a város nyugati részén lévő as-Saab nevű negyedében.

Az arab-félszigeti országban polgárháború zajlik az Irán támogatta síita húszi lázadók és a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség támogatását élvező, nemzetközileg elismert kormány között.

Szaúd-Arábia tavaly március óta bombázza a lázadók területét, és a déli területekről, így Ádenből is sikerült is kiszorítania őket. A jemeni kormány székhelye jelenleg ebben a kikötővárosban van.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A jemeni polgárháborúban létrejött hatalmi vákuum lehetővé tette az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek, hogy megerősödjön az országban.

    Az ENSZ adatai szerint eddig több mint hatezer ember, nagyrészt civilek haltak meg a jemeni konfliktusban – írja az MTI.

    Top 16