• Belföld
Faktor

Megható összefogás: az emberek együttes erővel segítenek a hármas ikreken

Több millió forint gyűlt össze a család megsegítésére, de még mindig lehet adakozni.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Összefogott az ország a hajdúszoboszlói hármas ikrekért és 29 éves édesapjukért, Fábián Tamásért, miután a gyermekek édesanyja december 15-én belehalt a szülésbe. „A feleségem összepakolt csomagja még mindig árván áll a lakásban: nincs erőm átnézni Letti cuccait” – mondta el a Blikknek az apuka, aki naponta fél órát tölthet gyermekeivel: Lénával, Mirával és Milánnal. A kicsik közül Mirának már lélegeztetőgépre sincs szüksége.

„A HELLP-szindróma sajnos olyan, mint egy baleset: nem jelezhető előre, a tragédiá­t pedig nagyon nehéz megfékezni” – magyarázta dr. Csákány György szülész-nőgyógyász. A szindróma súlyosan károsítja a véralvadást: ennek kétféle végzetes kimenetele lehet: a beteg vagy elvérzik, mert nem alvad a vére, vagy éppen ellenkezőleg, túlzottan alvad, amely tüdőembóliához is vezethet.

Az apuka rengeteg segítséget és támogatást kap a tragédia óta. A család megsegítésére a Tündérkör Alapítvány indított gyűjtést. Eddig közel 24 millió forint gyűlt össze, de a gyűjtés még folytatódik. Ezenkívül több programot is szerveznek az apáért és az ikrekért: a napokban például egy autós felvonulás is lesz.

Kommentek:

Top 0