• Külföld
Faktor

Hármas ikrei születése után meghalt az anya

Tragédiává változott az örömteli esemény Kansasben: egy 36 éves anya hármas ikreket várt, ám a szülés utáni hetekben mellkasi fájdalmakra panaszkodva meghalt. Férjét azonban nem hagyta a közösség egyedül öt gyerekével - egy honlapon keresztül gyűjtenek pénzt a családnak.

Fotó: Joey Rott

Fotó: Joey Rott

Casi Rott alig két héttel hármas ikrei születése után halt meg, amikor hazatért a kórházból – mesélte a férje, a 33 éves Joey Rott. Korábban a nő szervezetében találtak egy vérrögöt, de ez látszólag eltűnt, a nőt hazaengedték látogatóba két idősebb gyerekéhez – írja az ABC News.

Az ötgyerekes anya az utóbbi pár hónapot sógora otthonában töltötte, itt várt a család a hármas ikrek megszületésére. Mint a férje mesélte, a terhesség alatt semmilyen komplikáció nem lépett fel, a gyerekek 34 hétre császármetszéssel születtek.

EZT IS AJÁNLJUK:

  „A legfőbb célunk az volt, hogy addig tartsuk őket bent, amíg csak lehet. Ezért rövid időre el is váltunk egymástól. Nagyszerű munkát végzett: 34 hétre születtek az ikrek” – mondta Rott.

  A helyi iskolában titkárnőként dolgozó Casi január 29-én szülte meg három gyerekét. Sem a szülés közben, sem utána nem lépett fel komplikáció, csak amikor pár nap múlva hazaengedték a nőt, akkor panaszkodott mellkasi fájdalmakra. A férje ekkor rögtön visszavitte a kórházba. Az orvosok ekkor tüdőembóliát diagnosztizáltak – a korábbi vérrög a tüdőbe került. Rott elmondása szerint az orvosok rengeteg vizsgálatot végeztek el a feleségét, és mindent megadtak neki, ami a gyógyulásához kellett.

  Fotó: Joey Rott

  Fotó: Joey Rott

  Casi a szülés előtti két hetet ágyban fekve töltötte – mind a fekvés, mind a császármetszés növeli a vérrög kialakulásának kockázatát. A nőt kevesebb, mint két héttel a szülés után, február 8-án engedték haza wichitai otthonába.

  Három hónap után ez volt az első alkalom, hogy hazajött. Többször is mondta, hogy azt hitte, már sosem jöhet haza – hogy meghalna azért, hogy láthasson minket.

  Casi azonban csak öt percet tölthetett a lányaival, és máris visszatértek a mellkasi fájdalmai. A férfi azonnal visszavitte a kórházba a feleségét, de a nő hamarosan meghalt. Az orvosok szerint Casi halálát egy második vérrög okozhatta. A férfi most a gyerekeire koncentrál, miközben a közösség támogatja.

  „A közösség csodálatos. Ez az egyik legfontosabb oka annak, hogy visszaköltöztünk” – mondta Joey. A család barátja, Hilary Thompson ugyanis egy adományozó honlapot hozott létre a család számára, amelyen keresztül már 84 ezer dollárt küldtek Rottéknak.

  „16 hónaposak a hármas ikreim. Casi nagyon izgatott volt, mikor az elsők között bejelentette nekünk, hogy ők is hármas ikreket várnak. Csodálatos család, hihetetlen fájdalom a közösség számára az elvesztése” – mondta Thompson.

  Top 16