• Belföld
Faktor

Profi hamisítót kapott el a rendőrség: hamis érettségiket, személyiket, jogsikat készített

Közokirathamisítót fogtak a rendőrök Budapesten: szinte felsorolhatatlan mennyiségű eszközt és tárgyat foglaltak le az otthonában.Több, már elkészített hamis közokirat is előkerült a házkutatás során.

Közokiratok hamisítása miatt vett őrizetbe a rendőrség egy 45 éves férfit Budapesten, aki személyi igazolványt, lakcímkártyát, vezetői engedélyt, útlevelet, adókártyát, mozgásában korlátozott személy parkolási igazolását és érettségi bizonyítványt hamisított – írja a 24.hu.

Illusztráció

Illusztráció

Az elsődleges szakértői vizsgálat alapján a fővárosi férfi a lefoglalt eszközökkel és tárgyakkal végezte a hamisítást, amiket a napokban végzett házkutatás során találtak meg az otthonában. Volt köztük: présgép, számítógépek, laptopok, szkennerek, nyomtatók, acél vágólapok, nagyítók.

A rendőrség a már említett eszközökön kívül a hamisítványok készítéséhez szükséges plasztikkártyákat, bizonyítványborítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, hologrammatricákat, adókártyákat, kitöltetlen forgalmi engedélyeket is lefoglalt. Ezek mellett már elkészült hamis közokiratokra is rábukkantak, de előkerült több hatóság és intézmény száraz bélyegzője, valamint a vezetői engedély H betűjelzése és eredeti okmányok fénymásolatai is.

A férfit az őrizetbe vétele után gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amit azóta a bíróság el is rendelt.

Kommentek:

Top 0