• Sport
Kiss Márton

Hamilton pankrációval hangolt a Mexikói Nagydíjra - videó

Hétvégén Mexikóban rendezik a következő F1-es versenyt, a sorozat 1992 után tér vissza az országba. Nem véletlenül vasárnap lesz a futam, november elseje, mindenszentek napja Mexikóban szent ünnep. Akárcsak a pankráció, amit a friss világbajnok Lewis Hamilton kipróbált.

Fotók: Europress - Ronaldo Schemidt/AFP

Fotók: Europress - Ronaldo Schemidt/AFP

Mexikóban 1963 és 1970, illetve 1986 és 1992 között rendeztek már versenyeket, hosszú kihagyás után tér vissza az országba az F1. A Mercedes háromszoros brit világbajnoka, Lewis Hamilton a Mexikó Arénában vett részt egy promóciós eseményen. Hamilton beállt gitározni egy tradicionális Mariachi bandába, csocsózott is kicsit, aztán összecsapott Misticóval (valódi nevén Luis Ignacio Urive Alvirde), egy másik pankrátor pedig a nyakába vette, hogy megünnepelhesse a közönség.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Tévében vagy filmen már láttam pankrációt, de nagyon klassz dolog valójában ott lenni a ringben. Azt mondták, hogy egy nagyon egyszerű mozdulatsort kell végrehajtani, amit tényleg meg akartam csinálni. Remélem mindenkit lenyűgöztem, ha abbahagyom a versenyzést, akkor talán visszajövök ide.

  Hamilton (aki egyáltalán nem kíváncsi Rosbergre) a versenyről és a pályáról is beszélt:

  Nyerni akarok, különösen azért, mert ez egy új pálya, mindenki szeretné elmondani magáról, hogy ő győzött itt először. A szimulátorban fantasztikus volt a pálya, ami nagyon magasan van, fontos lesz a leszorítóerő a gyér levegő miatt. Fizikailag ez lesz az egyik legkeményebb versenyünk.

  Sok lesz a motorhiba?Valóban, a mexikói pálya a tengerszint felett több mint 2000 méterrel van, és bizony ez a motoroknak nem tesz jót, ezt Rémi Taffin, a Renault műveleti igazgatója is megerősítette:

  A legnagyobb gond a hűtéssel lesz, a motorok ugyanannyi energiát használnak, mint a többi pályán, viszont a kevesebb levegő miatt a menetszél is megváltozik. A másik baj a turbóval lehet, amit sokkal inkább kell használni, ha fenn akarják tartani a csapatok a megfelelő teljesítményt. Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mi lesz ebből.

  A Ferrari versenyzője szerint nincs szükségük a pénteki napraKimi Räikkönen szerint a pénteki napokat el kellene törölni, a finn pilóta szerint sokkal élvezetesebbek lennének a hétvégék, ha csak szombaton és vasárnap vezetnének.

  Nekem sokkal jobban tetszene a kétnapos versenyhétvége, mint a mostani háromnapos. Egy nap alatt végezhetnénk az összes szabadedzéssel. Vagy legyen egy hosszú szabadedzés, vagy három helyett lehetne csak kettő. Szerintem ez így olcsóbb lenne a csapatoknak is. Amerikában nagyon sok volt az esemény egy nap alatt, ami mindenkinek tetszett. Simán össze lehetne hozni két nap alatt mindent, Austinban is megoldottuk ezt, mindenkinek volt ideje mindenre, nem zsúfolódott össze a program.

  Alonso megmondta, hogy mi kell ahhoz, hogy jövőre versenyeket nyerjen a McLaren

  Két és fél másodpercet kell gyorsulnunk körönként, hogy jövőre versenyt nyerjünk. Szerintem ez megoldható, de ehhez egész télen dolgoznunk kell. Az F1-ben az autó minden egyes elemének jónak kell lennie, nem elég, ha van egy jó motorod vagy egy jó aerodinamikai csomagod.      

  Top 16