• Belföld
CsR

Hamarosan újra robbanthat a körúti robbantó, kiderült, mi lehetett a célpont

A kriminálpszichológus szerint valószínű, hogy újra robbantani fog a Teréz körúti robbantó. Végh József szerint ha csökken az érdeklődés, félő, hogy a férfi megint akcióba lép.

Végh József kriminálpszichológus szerint félő, hogy ha nem kapják el hamarosan, újra robbanthat a felvételeken látható férfi. A kriminálpszichológus kielemezte a felvételeket és a mozdulatokból, öltözködésből egy profilt alkotott.

"Az, ahogy előkészítette a bűncselekményt, illetve amilyen hidegvérrel kivárta a megfelelő pillanatot, tipikus, úgynevezett „rendezett elkövető” képét mutatja.

Az ilyen ember általában magányos. Fejben évek óta készül a nagy tettre, amely­nek segítsé­gével végre egy csapásra mindenki rá figyel.

A mozgása, a mérnöki pontossággal végrehajtott cselekedet, a körültekintés miatt is valószínűnek tűnik, hogy nem iskolázatlan: legalább szakmunkásképző, de inkább még magasabb képesítése van" - mondta Végh a Blikknek.

Ami a szakember számára azonnal feltűnt a felvételen, hogy míg az arca fiatalos a férfinak, a mozgása darabos, lassú, ami inkább az idős emberekre jellemző.

"Ez a fajta mozgás leginkább a depresszióban szenvedők sajátja. Az elkövető most roppant elégedett lehet magával: még a rendőrség is elismerte, hogy profi munkát végzett.

Számára pedig mindennél fontosabb az elismerés. Feltételezhető, hogy régebben ezt nem kapta meg. Ha alábbhagy az érdeklődés, amiben ő lubickol, félő, újra lecsap, hogy reflektorfényben maradjon:

hogy mindenki róla és az idézőjelbe tett zsenialitásáról beszéljen" – figyelmeztetett a szakértő.

Német Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerint úgy tűnik, hogy

a rendőrség egésze ellen irányult a támadás, tehát nem kifejezetten a megsebesített két járőr volt célkeresztben.
Kommentek:

Top 0