• Külföld
Faktor

Virágzik a drogházhozszállítás, szinte mindenkinél gyorsabban kiérkeznek a dílerek

A pizzánál hamarabb érkezik a kokain.

Angliában és Skóciában sokkal hamarabb érkezik házhoz a futár, hogy ha kokaint rendel az ember, mintha pizzát rendelne – derült ki egy globális, kábítószerügyi felmérésből.

A kutatók kérdéseire Angliából ezer, Skóciából ötszáz drogfogyasztó válaszolt névtelenül. Egyharmaduk mondta azt, hogy ha házhoz rendelik a dílert, legkésőbb fél órán belül megérkezik. Skóciában az embereknek csak 12, míg Angliában is csak 20 százaléka jut ennyi idő alatt pizzához – írja a The Telegraph.

A drog előbb megérkezik, mint a pizza.

A drog előbb megérkezik, mint a pizza.

Világviszonylatban 15 ezer kokainhasználó töltötte ki a kérdőívet, durván egyharmaduk nyilatkozta azt, hogy fél órán belül bármikor képesek drogot venni. A felmérés eredményei szerint, a dílerek nem csak az árujuk minőségével versengenek a vevőik kegyeiért, de a hozzáférés megkönnyítésével, és a kiszolgálás sebességével is.

Ahogy a nagyvárosokat egyre inkább elárasztják a biztonsági kamerák, a hagyományos, utcai árusítás egyre kevésbé vonzó az eladók, és a vevők számára. A másik oldalról viszont, a sötét web, és a titkosított közösségi csatornák relatíve biztonságossá teszik a házhoz szállítást.

A kutatásban 44 ország, 130 ezer drogfogyasztóját kérdezték meg, hogy felmerjék a rekreációs kábítószerhasználat hatásait.

Kommentek:

Top 0