• Külföld
Faktor

Elvesztette a hivatal elleni küzdelmet a halottnak nyilvánított férfi

A bíróság szerint túl későn adta be a kérelmét, hogy érvénytelenítsék a halotti bizonyítványt.

Egy 63 éves vaslui-i férfi elvesztette azt a tárgyalást a bíróságon amely eltörölte volna a halotti bizonyítványát és újra élővé nyilvánította volna őt.

A román férfi azt állítja, hogy azért vesztette el az ügyet mert túl későn, a halotti bizonyítvány kiállítása után két évvel nyújtotta be az érvénytelenítő kérelmét, és ezt az bíróság eljárási szempontból elfogadhatatlannak ítélte meg.

„Papíron halott vagyok, de élek. Nincs semmi jövedelmi forrásom, nem tudnak alkalmazni sem, semmit nem tudok csinálni ebben az országban” - nyilatkozta a férfi.

Constantin Reliu vaslui-i lakos 1992-ben ment ki Törökországba, hogy ott munkát vállaljon. Utoljára 1999-ben látogatott haza a családjához, majd nem sokkal ezután, amikor visszatért Törökországba megszakadt a kapcsolatuk.

A felesége, miután 14 évig semmi hírt nem kapott a férjéről, 2013-ban kérelmezte halottá nyilvánítását, ami 2016-ban meg is történt. Ugyanebben az évben a török hatóságok letartoztatták mivel lejárt a tartózkodási engedélye. A férfi ekkor tudta meg, hogy hivatalosan halottá van nyilvánítva - írja a Transindex.

Kommentek:

Top 0