• Külföld

Halott feleségének üzent utoljára a mumifikálódott kalandor

Halott feleségének üzent utoljára Manfred Fritz Bajorat, a tengerész, akinek mumifikálódott holttestét a napokban találták meg a Fülöp-szigeteknél.

Mint arról a Faktor is írt egy német férfi mumifikálódott holttestét találta meg egy elhagyott hajón két halász a Fülöp-szigeteknél. A jachtot körülbelül 40 mérföldnyire a parttól vették észre, a halászok felszálltak a fedélzetre.

A Sayo nevű hajón a halott férfit az asztalnál, a rádió mellett ült, a teste mumifikálódott. Manfred Fritz Bajoratot 2009-ben látták utoljára élve. Halála még mindig rejtély, a boncolással sem tudták megállapítani az okát, mint ahogy azt sem, mikor halhatott meg. A feleségének írt szerelmes üzenet az utolsó életjel róla, amit egy tengerészek által használt internetes fórumon, a kaktusguenther.de portálon hagyott hat éve. Mivel az üzenet egyértelműen a halott asszonynak szól, biztos, hogy a hajós 2010-ben még életben volt. "Harminc évig jártunk együtt ugyanazon az úton. De végül a démonok erősebbek voltak, mint az élni akarás. Elmentél. Kívánom, hogy lelked békére leljen. A te Manfredod” – írta Bajorat a búcsúüzenetben.

A rejtélyes levél és a kísértethajóban talált rendetlenség arra utal, hogy felesége, Claudia távozása, majd halála után Bajorat depresszióba esett. Bár a hajós húsz éve járta a világ tengereit, s csak nagy ritkán kötött ki, felesége mindig mellette volt a kalandokban a Sayo nevű vitorláson. Ám 2008-ban valami történt, az asszony elhagyta Bajoratot, két évre rá pedig rákbetegségben halt meg -írja a Blikk.

Top 0