CsR

Halomban állnak a holttestek Nizzában, egy tunéziai származású férfi végzett velük, 80 halott

Hatalmas vérengzést hajtott végre egy férfi Nizzában, a békésen ünneplő tömegbe hajtott egy teherautóval, előtte szemtanúk szerint felkiáltott: Allah Akbar és lövöldözni kezdett. Nem válogatott, nőkre, gyerekekre egyaránt tüzelt, eddig legalább 80-an haltak meg, közöttük egy rendőri vezető is. A férfit lelőtték, keresik, hogy volt-e társa.

A 31 éves tunéziai származású férfi a tengerparton, a Promenade des Anglais-n a nemzeti ünnep estéjén tűzijátékot néző embereket mészárolt le.

Előbb lövöldözni kezdett, majd folyamatosan gyorsítva a tömegbe hajtott. A férfit a rendőrök lelőtték. Francois Hollande megerősítette, hogy legalább 80 ember halt meg, köztük gyerekek is, több mint 50-en megsérültek.

Lapinformációk szerint a támadásban egy rendőri vezető is meghalt. Szemtanúk azt mondták, hogy a férfi, mielőtt lövöldözni kezdett, azt kiáltotta: Allah Akbar.

A terrortámadást eddig senki nem vállalta magára, bár médiainformációk szerint az Iszlám Állam üdvözölte a terrorcselekményt. A teherautóban fegyvereket és gránátokat találtak.

A vérengzés a nagy francia forradalom kitörésének, azaz a Bastille ostromának a napján történt, ez egy szimbolikus nap, a szabadság napja. Francois Hollande azt mondta, hogy az iszlám terrorizmus az egész nemzetet fenyegeti.

Kommentek:

Top 0