• Krimi
Faktor

Dühös szülők verték meg a kisdiákokat egy Heves megyei iskolában

Vádat emeltek két ember ellen, akik megverték a kisdiákokat Halmajugrán, az iskolában. A két szülő ezzel akadályozta a tanóra elkezdését.

A vádlottak élettársak, közös kislányuk pedig tavaly volt hatodikos. A gyerek március 2-án összeveszett, majd összeverekedett egy osztálytársával, mindketten figyelmeztetést kaptak.

Kilökték a gyerekeket a padból.

Kilökték a gyerekeket a padból.

Szülei másnap megjelentek az igazgatónál a tanítás kezdete előtt, de a beszélgetés után látszólag megnyugodtak. Percek múlva azonban berontottak lányuk osztályába. Az apa felborította az első padokat, ahol két fiú ült, majd megfenyegette azokat, akik a jövőben bántani vagy csúfolni merik a lányát. Ezután az egyik kisdiákot, aki kiesett a padból, leköpte, egy másikat megütött, egy harmadikat fellökött, egy kislányt pedig tarkón csapott. A bántalmazásba bekapcsolódott a férfi élettársa is, aki ok nélkül felpofozott egy 13 éves tanulót.

A szülőket az osztályfőnök végül csak egy másik nevelő segítségével tudta megfékezni és kilökdösni a teremből. A diákok a történtek miatt tartós sokkot kaptak.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja a szülőket, akik egytől öt évig terjedő börtönre számíthatnak – tájékoztatott Dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes.

Kommentek:

Top 0