• Külföld
Faktor

Furcsa dolgot vett fel a biztonsági kamera: zacskókba pakolták a lopott állatokat

Az egyik arizonai nemzeti parkban jelentek meg a tolvajok.

Az Egyesült Államok és Mexikó határán elterülő Sonora-sivatagban péntek este, valamivel napnyugta után feltűnt néhány, zseblámpákkal és nejlonzacskókkal felszerelt tolvaj, hogy mérgező varangyos békákat fogjanak.

A Sonora-sivatag a kontinens egyik legnagyobb és legforróbb sivatagos területe. A behatolók az Arizonához tartozó természetvédelmi területre hatoltak be, ahol a coloradói folyami varangy (Incillus alvarius) is megél. Erős a gyanú, hogy a behatolók is erre a békára vadásztak.

A béka mirigyeiből kinyerhető a Föld egyik legerősebb hallucinogén szere. A tolvajok balszerencséjére az egyik biztonsági kamera rögzítette őket; a felvételek tanúsága szerint az egyik zacskó tele lehetett békákkal.

A varangyok védekezésként használják a bőrükben termelődő mérget, az 5–MeO–DMT-t, egy igen erős pszichoaktív triptamint. A hallucinogén szer képességeit már az indián sámánok is ismerték. A méreg kutyákra és mosómedvékre nézve halálos, de az emberek elkábulnak tőle. A méreg által kiváltott euforikus érzést gyakran látványos hallucinációk kísérik.

Fotó: Wikipédia

Fotó: Wikipédia

A hatás eléréséhez elég megnyalni a béka hátát, de a kreativitásukról híres drogfogyasztók rájöttek, hogy a varangy hátán található mirigyeket megnyomkodva kipréselhető belőlük a méreg, ami kiszárítva kristályos formát ölt, és így már pipából is szívható.

A természetvédelmi terület munkatársai eljuttatták a biztonsági kamera felvételeit a helyi seriffnek. A tettesek még szabadlábon vannak - írja a Vice.

Kommentek:

Top 0